bedrijfscursus geslaagd feest leren sporten
5 Stappen om een succesvolle masseur te worden

5 Stappen om een succesvolle masseur te worden

[Gastbijdrage] Droom je van een baan als masseur? Om succes te boeken in je carrière, is het belangrijk om relevante vaardigheden en competenties te ontwikkelen. Er zijn een aantal stappen die je je kunt nemen om in de toekomst als succesvolle masseur te werken. Welke stappen je nodig hebt voor een bloeiende carrière? Wij zetten ze hieronder op een rij.

massage-opleiding Volg een massage opleiding

Voordat je aan de slag kunt als masseur, is het belangrijk om een basis te leggen. Het is daarom een must om een relevante massage opleiding te volgen. Met een gerenommeerde studie is het mogelijk om de nodige kennis, vaardigheden en competenties te ontwikkelen die van belang zijn voor het vak van een masseur. Bovendien heb je met zo’n opleiding vaak de mogelijkheid om relevante praktijkervaring op te doen.

Qua massage opleidingen heb je meerdere mogelijkheden. Vergelijk de opleidingen met elkaar om hier een weloverwogen keuze te maken. Denk voordat je een keuze maakt na over welke massagestijlen je graag wilt beoefenen. Naast een standaard studie voor masseur, is het ook mogelijk om je te specialiseren in sportmassage. Als dit je leuk lijkt, is het een aanrader om je aan te melden voor een goede sportmassage opleiding.

vaardigheden masseur Ontwikkel vaardigheden die van belang zijn

Heb je een geschikte studie gevonden? Dan is de volgende stap het ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt om het vak met succes uit te oefenen. Of je nu als normale masseur aan de slag gaat of jezelf richt op sportmassage, er zijn vaardigheden nodig om een bloeiende carrière tegemoet te gaan. Veel van die vaardigheden leer je tijdens je opleiding, maar sommige kwaliteiten zijn ook zelf aan te leren. Belangrijke vaardigheden zijn onder andere hands-on technieken, communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden, probleemoplossend vermogen en timemanagement.

certificeringen masseren Behaal de certificeringen die je nodig hebt

Om als succesvolle masseur te werken, is het van belang dat je een certificaat of diploma behaalt voor een erkende massage opleiding. Dat toont aan dat je over de juiste kennis en kwaliteiten beschikt om het vak uit te oefenen. Wil je je specialiseren en je kennis verbreden, dan is het een aanrader om een specialisatie te volgen. Zorg dat je daar ook een certificaat voor behaalt, zodat je bewijs hebt van wat je geleerd hebt.

Bedenk ook of je een eigen massagepraktijk wilt beginnen of liever bij een organisatie in dienst gaat. Kies je voor het runnen van een eigen massagepraktijk, dan is het belangrijk dat je daar ook de juiste licenties voor afsluit.

masseur worden netwerk Bouw een netwerk op

Om succesvol te worden is het belangrijk dat klanten je weten te vinden. Netwerken speelt daar een belangrijke rol in. Probeer een zo groot mogelijk netwerk op te bouwen, want daar heb je in je werk alleen maar profijt van. Leg contact met andere professionals in het vakgebied en neem deel aan evenementen en workshops om nieuwe mensen te leren kennen en relaties op te bouwen.

reclame maken masseren Maak reclame voor je onderneming

Niet alleen naar evenementen of workshops gaan om je netwerk te verbreden, helpt jou erbij om nieuwe klanten te werven. Het is ook belangrijk om reclame voor jezelf te maken als je als zelfstandig masseur aan de slag gaat. Door goede reclame te maken, kun je de concurrentie een stapje voor zijn en meer cliënten aantrekken. Het is een aanrader om zowel offline- als online reclame in te zetten. Plaats advertenties in kranten en tijdschriften en zet social media in om meer naamsbekendheid te verkrijgen.

Masseur worden een vak

Nu je weet welke stappen je nodig hebt om de functie uit te oefenen, kun je bepalen of je het vak nog steeds ziet zitten. Werken als masseur biedt diverse voordelen, zoals het feit dat je mensen helpt en dat je flexibele werkuren hebt als je zelfstandig werkt.

Meer ambachten >>

Gastauteur Masseur worden incl. foto: IVS Opleidingen.

28-05-2023

Tags: Massage Sportmassage Masseur Vak

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl