bedrijfscursus geslaagd feest leren sporten
Frans leren als au pair: 'n taalrijke ervaring

Frans leren als au pair: 'n taalrijke ervaring

Als je overweegt om als au pair naar Frankrijk te gaan, sta je op het punt om niet alleen een onvergetelijke culturele ervaring op te doen, maar ook om je taalvaardigheden aanzienlijk te verbeteren. Het leven als au pair biedt je de kans om diep in de Franse cultuur te duiken en jezelf onder te dompelen in de taal. Hier is een handige gids om je te helpen bij het leren van Frans als au pair.

Voorbereiding en motivatie Voorbereiding en motivatie

Voordat je je avontuur begint, is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen: waarom wil ik Frans leren? Of je nu geïnteresseerd bent in de taal voor professionele ontwikkeling, reizen of gewoon persoonlijke groei, een sterke motivatie zal je helpen om gemotiveerd te blijven tijdens je leerreis.

Basis Frans Basis Frans voor vertrek

Voordat je vertrekt, is het slim om een basisbegrip van de Franse taal te hebben. Dit zal je helpen om eenvoudige dagelijkse taken uit te voeren en communicatie met het gastgezin en de lokale bevolking te vergemakkelijken. Leer enkele basiszinnen zoals begroetingen, vragen over richtingen en essentiële woordenschat voor boodschappen en openbaar vervoer.

Communicatie gastgezin Communicatie met het gastgezin

Een van de meest waardevolle aspecten van het leven als au pair is de dagelijkse interactie met het gastgezin. Probeer zoveel mogelijk met hen te praten, zelfs als je in het begin verlegen bent over je taalvaardigheid. Ze zullen waardering hebben voor je inspanningen om Frans te spreken en je corrigeren wanneer dat nodig is. Dit is een informele en effectieve manier om je spreekvaardigheid te verbeteren.

taalcursussen frans Frans leren als au pair incl. taalcursussen

Veel au pair-programma's bieden taalcursussen aan als onderdeel van het pakket. Deze cursussen variëren in intensiteit en duur, maar ze zijn over het algemeen een geweldige manier om je taalvaardigheden snel te verbeteren. De gestructureerde aanpak en begeleiding van ervaren docenten kunnen je helpen om je Frans naar een hoger niveau te tillen.

Sociale netwerken Sociale netwerken

Als au pair bevind je je in een unieke positie om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten met zowel de lokale bevolking als andere au pairs. Maak gebruik van deze sociale netwerken om je Frans te oefenen. Organiseer bijvoorbeeld taaluitwisselingen waarbij je tijd kunt doorbrengen met Franse vrienden en in ruil daarvoor hen helpt met het verbeteren van hun Engels.

Lokale activiteiten Lokale activiteiten

Frankrijk biedt tal van mogelijkheden om je Frans te oefenen buiten het huis. Bezoek lokale markten, cafés en evenementen om de taal in een authentieke omgeving te horen en te spreken. Ook al voel je je in het begin misschien ongemakkelijk, dit soort ervaringen zullen je zelfvertrouwen vergroten en je helpen om natuurlijker te communiceren.

Dagelijkse gewoonten Dagelijkse gewoonten

Je dagelijkse routine als au pair kan een geweldige kans zijn om je Frans te verbeteren. Luister naar Franse radio, kijk naar Franse tv-programma's en lees Franse boeken of tijdschriften. Dit zal je blootstellen aan verschillende accenten, woordenschat en grammaticale structuren, wat bijdraagt aan een breder begrip van de taal.

Platforms au pairs Platforms voor au pairs in Frankrijk

Om je au pair verblijf in Frankrijk goed te regelen, zijn er verschillende online platforms en au pair bureuas die je verder kunnen helpen, zoals:

Geduld en doorzettingsvermogen Geduld en doorzettingsvermogen

Frans leren is een reis die tijd kost, en het is normaal om af en toe gefrustreerd te raken. Onthoud echter dat elke kleine stap vooruit een overwinning is. Geef niet op en wees geduldig met jezelf. Het vermogen om een nieuwe taal te leren is een waardevolle vaardigheid die tijd en inspanning vergt.

terugblik reis Terugblikken en vieren van vooruitgang

Tijdens je tijd als au pair, neem regelmatig de tijd om terug te kijken naar hoe ver je bent gekomen in je taalvaardigheid. Misschien merk je dat je vloeiender kunt converseren, complexere zinnen kunt vormen of meer begrijpt van wat er om je heen wordt gezegd. Vier deze mijlpalen en gebruik ze als motivatie om door te blijven gaan.

Frans leren als au pair 'c'est bon'!

Het leven als een god eh... een au pair in Frankrijk biedt niet alleen een kijkje in het dagelijkse leven van een Frans gezin, maar het opent ook de deur naar een onvergetelijke taalervaring. Door jezelf onder te dompelen in de taal en cultuur, kun je niet alleen je Frans verbeteren, maar ook levenslange herinneringen creëren. Dus pak je koffers, wees open voor nieuwe ervaringen en geniet van je tijd als au pair terwijl je de Franse taal omarmt! Veel succes!

Meer taalinspiratie >>

Foto Frans leren als au pair door Sama Bairamova via Pexels.

25-08-2023

Tags: Taal Frans

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl